Actief en acties

De kinderboerderij doet mee aan diverse landelijke acties, wilt u hier meer over weten,

neem contact op met het beheer.

 

 

Wecycle inzamelpunt

Wij willen onze bezoekers zorg en aandacht voor dieren en het milieu bijbrengen. Recycling hoort daarbij. Via Wecycle weten we zeker dat dit verantwoord gebeurt. Als bezoekers oude elektrische apparaten bij ons inleveren, steunen ze bovendien de kinderboerderij in hun eigen buurt. Alle apparaten die u inlevert, laat Wecycle optimaal recyclen. Zo zorgen we er samen voor dat nuttige grondstoffen behouden blijven en schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen.

Vet Recycle!

 

De voordelen van het inleveren van gebruikt frituurvet:

Minder gebruik van fossiele brandstoffen en een lagere CO2-uitstoot

Minder rioolverstoppingen en dus minder maatschappelijke kosten

Extra inkomsten voor de kinderboerderij!

 

Inleveren is gemakkelijk en kan simpelweg door het afgekoelde frituurvet terug te gieten in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de verpakking goed en neem ‘m mee naar de kinderboerderij! 

Kinderboeken-station

Alle kinderen moeten kunnen lezen!

 

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken

worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht

 

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat alle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl 


 

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij de kinderboerderij. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu.