Hallo allemaal!
Ik zal mijzelf even voorstellen,
Ik ben Britt en ik ben 17 april geboren op de boerderij!!
Samen met mijn moeder Rianda sta ik in de stal, als je op visite wilt komen weet je ons te vinden!

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels zijn ook bij onze dwerggeiten de eerste lammeren geboren! Komt u ook op bezoek?

Als kinderboerderij werken wij graag mee aan een gezonde en veilige omgeving voor kinderen. Daarom zal onze kinderboerderij per 2 april 2019 rookvrij zijn. Wij willen aan alle bezoekers die ons terrein bezoeken vragen het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven.

Zo werken wij als kinderboerderij samen met het longfonds, de hartstichting en het KWF kankerbestrijding aan het initiatief “Op weg naar een Rookvrije Generatie”.
Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken

 

Zaterdag 1 september 2018 hebben onze landgeiten deelgenomen aan de Landgeitenkeuring van het Landgeitenstamboek.

Op een keuring wordt er onder meer gekeken naar de bouw, beharing en verzorging van de geiten.

De geiten krijgen punten op de verschillende onderdelen, deze schrijven de keurmeesters op in een keuringsrapport.

 

Waarom wordt zo’n (stamboek)keuring eigenlijk gehouden? In de jaren 50 werd de Nederlandse landgeit met uitsterven bedreigd doordat ze werden gekruist met andere, meer productieve buitenlandse rassen. Vanaf die tijd werken enthousiaste (hobby)fokkers mee aan het behoud van dit mooie sterke ras,

Wij mogen erg trots zijn op de resultaten van onze geiten. Froukje en Sytske waren met 87 en 92 punten 1e en 3e bij de volwassen geiten en onze bok Rudolf had ook een prachtig rapport met 90 punten en een 2e plaats.