Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Educatief

Educatief centrum

Onderin de oude hooiberg op de kinderboerderij is het educatief centrum gevestigd. Daar kunnen schoolklassen terecht voor natuur-  en milieulessen (NME). Deze lessen worden ontwikkeld én gegeven door de educatief medewerkster van de kinderboerderij.

 

Alle scholen uit Krimpen aan den IJssel worden jaarlijks uitgenodigd om gratis meerdere lessen uit het lesprogramma te komen volgen. Educatief én ook nog eens ontzettend leuk! De afgelopen jaren zijn onder andere de volgende thema’s aan bod gekomen: waterkwaliteit, bodemdieren, van ei tot kip, groente die we eten, de wereld van het kleine en het zoeken van dierensporen.

 

Naast de NME-lessen kunnen scholen uit Krimpen aan den IJssel ook op de kinderboerderij terecht voor talentdagen, plusklassen, etc. Vraag gerust bij de educatief medewerkster naar de mogelijkheden!

 

Buitenschoolse/naschoolse opvangcentra, verenigingen of scholen búiten Krimpen aan den IJssel die meer willen weten over de mogelijkheden van het Educatief Centrum, kunnen contact opnemen met de educatief medewerkster.

 

Corrie Speksnijder

Telefoon: 06 – 281 65 90 of 0180 – 511 454
e-mail: cspeks@krimpenaandenijssel.nl

Leer over onze dieren

Schapen

Overige

Pony’s

Vogels

Varkens

Runderen

Geiten

Knaagdieren

Konijnen

Click to listen highlighted text!