Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Landelijke acties

Goede doelen

De kinderboerderij doet mee aan diverse landelijke acties. Wilt u meer weten over onze acties? Dan kunt u contact opnemen met één van de beheerders van de kinderboerderij.

 

Wecycle inzamelpunt

Als kinderboerderij vinden wij zorg en aandacht voor dieren en het milieu heel belangrijk. Daarom brengen we dat ook graag onder de aandacht bij onze bezoekers. Recycling hoort daarbij. Alle apparaten die u inlevert, worden door Wecycle optimaal gerecycled. Zo zorgen we er samen voor dat nuttige grondstoffen behouden blijven en schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen.

 

Als bezoekers oude elektrische apparaten bij ons inleveren, steunen ze bovendien de kinderboerderij in hun eigen buurt.

Recycling van vet & plastic doppen

De voordelen van het inleveren van gebruikt frituurvet:

  • Minder gebruik van fossiele brandstoffen en een lagere CO2-uitstoot
  • Minder rioolverstoppingen en dus minder maatschappelijke kosten
  • Extra inkomsten voor de kinderboerderij!

 

Inleveren is gemakkelijk en kan simpelweg door het afgekoelde frituurvet terug te gieten in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de verpakking goed en neem ‘m mee naar de kinderboerderij!

 

Plastic doppen

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF. Per kilo doppen ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij de kinderboerderij. Je steunt niet alleen de opleiding van geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu.

Kinderboekenstation

Wij vinden dat alle kinderen moeten kunnen lezen! Daarom is er op de kinderboerderij een KinderzwerfboekenStation. Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen en natuurlijk in KinderzwerfboekStations.

 

Je mag een boek uit dit Station gratis meenemen om lekker te gaan lezen. Heb je het boek uit? Zet het terug in het Station of op een andere Kinderzwerfboeklocatie.

 

De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Doe mee met Kinderzwerfboek, duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven en zamel boeken in. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl.

Wilt u ons steunen? Meldt u dan aan!

Click to listen highlighted text!