Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Knaagdieren

Onze knaagdieren

Knaagdieren

In onze knuffelhoek zijn verschillende knaagdieren te bekijken en het woord zegt het al, de meeste dieren daar mag je heerlijk komen knuffelen en aaien.

 

Maar, niet alle dieren in de knuffelhoek zijn knuffelbaar. Zo hebben we bijvoorbeeld degoes en die houden daar niet van. De degoes die bij ons zijn gehuisvest, zijn opgevangen door stichting aap. Wij bieden deze diertjes een goed onderkomen. Degoes zijn echte groepsdieren en vinden het niet fijn om alleen te leven. Het liefst hebben ze meerdere maatjes. De degoe is familie van de cavia en de chinchilla en ook die twee vind je in de knuffelhoek. In tegenstelling tot de degoes vinden de cavia’s aandacht wel heel fijn!

 

Wist je dat de cavia oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt? Bijna 10.000 jaar geleden aten de Inca’s al cavia’s. Ze zijn er dus al een tijdje. In Peru en Bolivia kun je ze nog steeds eten! In Europa worden ze vooral als huisdier gehouden, inmiddels al honderden jaren. Spaanse ontdekkingsreizigers namen cavia’s rond 1500 mee naar Europa. Koningin Elizabeth I uit Engeland had rond 1600 een cavia, dat was destijds een enorme luxe. Vooral na de Tweede Wereldoorlog werd de cavia plots een populair huisdier.

 

Verder vind je in de knuffelhoek natuurlijk Annie, dat is ons konijn. Ook haar kun je gerust aaien!

 

Tot slot kun je in de verschillende terrariums onze ratten, muizen, gerbils en onze hamster Bernard bewonderen!                                                                                                                      

Bekijk onze andere dieren hieronder

Schapen

Overige

Pony’s

Vogels

Varkens

Runderen

Geiten

Knaagdieren

Konijnen

Wilt u ons steunen? Meldt u dan aan!

Click to listen highlighted text!