Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Varkens

Onze varkens

Varkens

Op de kinderboerderij zijn twee soorten varkens aanwezig. Het Göttinger minivarken en de Bonte Bentheimer. Ze zijn heel lief, maar hebben wel scherpe tanden. Oppassen dus!

 

Göttinger Minivarken

 

Het Göttinger Minivarken werd in 1980 ontwikkeld in Duitsland als proefdier. Tegenwoordig worden deze mini varkens veel gehouden als hobbyvarken. Een volwassen varken weegt gemiddeld 37 kilo. minivarkentjes hebben een zachtaardig karakter. Vooral gecastreerde beertjes (mannetjes) zijn lieve en aanhankelijke speelkameraadjes voor kinderen. Zeugjes (vrouwtjes) kunnen iets wispelturiger zijn. Göttingers zijn zeer slimme en sociale dieren en durven wel eens nadrukkelijk om aandacht vragen. Bij ons vind je de gebroeders Joris en Boris, geboren in 2021.

 

Bonte Bentheimer

 

De Bonte Bentheimer is een Nederlands ras die vanaf de 19e eeuw bekend is. De Bonte Bentheimer staat bekend om zijn vriendelijke karakter en goede moedereigenschappen. De Bonte Bentheimer wordt voornamelijk gehouden voor het vlees. Een volwassen varken weegt tussen de 180 en de 250 kilo. Onze Bonte Bentheimer heet Bente en komt uit 2017.

Bekijk onze andere dieren hieronder

Schapen

Overige

Pony’s

Vogels

Varkens

Runderen

Geiten

Knaagdieren

Konijnen

Wilt u ons steunen? Meldt u dan aan!

Click to listen highlighted text!